Meritus (dunne lende) met citroen en marsala

dunnelendecitroen (5K)

  • 600 g dunne lende
  • 1 citroen
  • 1 dl marsala
  • blanke kalfsfond
  • olijfolie
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 4 cannelloni vellen
  • basilicum
  • 3 tomaten
  • 3 sjalotten
  • knoflook
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • ontpitte olijven
  • citroensap
  • rode uien
  • bieslook

Kook de cannellóni vellen zacht.
Kook de aardappelen op stoom, plet met een vork, voeg olijfolie, olijven, basilicum, grof zeezout & peper toe en vul hier de cannellóni mee.
Leg wat geraspte Parmezaanse kaas op.
Pel en ontpit de tomaten, snijd ze met de sjalotten in brunoise en laat stoven met een mespuntje knoflook.
Glaceer de cannellóni onder de salamander.
Bak het vlees en snijd in plakken.
Blus de pan af met citroensap, marsala en blanke fond.
Leg het vlees op het bord, sauceer en garneer met gehakte bieslook en in de boter gebakken schijven rode ui.
Leg de tomatencompôte op het bord en zet er de cannellóni op.
Decoreer het vlees met enkele stukjes citroen.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug