Zuurkool gestoofd in Nelis

nelis (2K)

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 30 cl Nelis bier
  • 500 g zuurkool
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. gehakte tijm
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 200 g spek
  • 1 rookworst

Snij de paprika in reepjes en de ui in ringen.
Verhit boter in een kookpan en fruit hier in 10 minuten de ui en paprika.
Doe de Nelis erbij en breng dit langzaam aan de kook.
Voeg zuurkool, kruidnagels, laurierblaadjes en tijm toe.
Even door elkaar scheppen.
Stoof 1 uur lang, met deksel op de pan op een laag pitje.
De laatste 25 minuten de rozijnen toevoegen en de spek en de worst erop leggen.
Voor het serveren de worst in stukken snijden en het spek in blokjes.
Verwijder tenslotte de kruidnagels en laurierblaadjes.

Bron: Brouwerij de Prael

Terug