Balletjes met paprikacoulis en pappardelle

balletjes_paprikacoulis (2K)

  • 400 g kipgehakt
  • 150 g ricotta
  • 500 g pappardelle
  • 1 ei
  • 100 g jonge spinazie
  • 50 g Parmezaan
  • peper
  • zout
  • 4 verse, dikke tomaten
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 1 theel. honing
  • paprikapoeder

Pel en snipper de ui.
Spoel de tomaten en de paprika's, snij ze in stukken en verwijder de pitjes.
Stoof de groenten in de olijfolie.
Doe er het Knorr Bouillonketeltje Kip en 1 dl water bij.
Lepel er de honing bij.
Schep goed om.
Laat onafgedekt wwn half uur sudderen tegen de kook aan.
Meng het gehakt met de ricotta, het ei, de fijngehakte spinazie en de Parmezaan.
Kruid bij met peper en zout.
Maak er (niet te kleine) balletjes van.
Pureer de paprika-tomatencoulis kort met de staafmixer en draai vervolgens door een roerzeef, zodat de velletjes achterblijven.
Breng de coulis weer aan de kook en kruid naar smaak met een flinke snuif paprikapoeder, wat peper en zout.
Laat de gehaktballetjes 10 minuten garen in de coulis tegen de kook aan.
Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water.
Giet ze af.
Verdeel pasta, gehaktballetjes en saus over diepe borden.
Serveer meteen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug