Spaghetti met asperge-champignonsaus

spaghetti_asperge_champignonsaus (3K)

voor 2 porties

  • 150 g spaghetti (Grand Italia all'Uovo)
  • 150 g witte asperges
  • 150 g oesterzwammen (of eventueel champignons)
  • 0,2 g saffraanstampers
  • 12½ cl schenkbare kookroom
  • 5 cl witte, droge wijn
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout

Asperges schillen en met 1 eetlepel olijfolie en wat zout in ruim water 10 minuten lang koken.
De asperges uit het water halen en de spaghetti koken in het water van de asperges.
Asperges en oesterzwammen in stukjes snijden, niet te klein.
2 eetlepels olijfolie in een ruime sauspan verwarmen en de saffraandraden verkruimeld toevoegen.
Meteen de oesterzwammen en asperges erbij doen en op hoog vuur aanbakken.
Zodra de oesterzwammen vocht verliezen, de wijn toevoegen.
2 tot 3 minuten doorroeren totdat het geheel de kleur van de saffraan aanneemt.
Dan de kookroom toevoegen en de saus op middelhoog vuur 3 minuten doorroeren.
De Parmezaanse kaas toevoegen en nog 1 minuut doorroeren.
De spagetti afgieten en in de pan met saus doen.
Het geheel goed doorroeren.

Bron: Saffraan, Het Heilzame Kruid

Terug