Gebakken dunne lende en tartaar van Meritus

gebakken_tartaar (1K)

  • 400 g dunne lende Meritus
  • 1 komkommer
  • 50 g yoghurt
  • 1 theel. wasabi
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 sjalot
  • 10 kappertjes
  • ½ gestoofde prei
  • 1 theel. gember
  • ¼ buffel mozzarella
  • olijfolie
  • citroen
  • lichte siroop
  • korianderzaad
  • zout & peper
  • pickels
  • bouillon
  • sojasaus
  • kerriepasta
  • agar-agar

Maak met het brood een toast van prei, gember en mozzarella, zoals een croque-monsieur*.
Meng de yoghurt met de wasabi.
Verwarm de pickels in bouillon, haal door een kaasdoek, bind met agar- agar (reken 10 g agar-agar voor 1 liter bouillon) en laat in de koeling opstijven.
Doe hetzelfde met wat bouillon, sojasaus en kerriepasta.
Hak de helft van het vlees fijn en meng met peper, zout, olijfolie, sjalot en kappertjes.
Schil en ontpit de komkommer, snijd deze fijn in dobbelsteentjes en besprenkel met citroen, siroop en korianderzaaden.
Bak het overige vlees kort en kruid met grof zeezout & peper.
Garneer het midden van het bord met de soja- en pickelsgelei.
Dresseer de croque-monsieur en garneer deze met een quenelle van de tartaar.
Dresseer de komkommer en leg er het gebraden vlees op.
Garneer met de wasabi-yoghurt.

* croque-monsieur = tosti

Bron: Het Recept Van De Week

Terug