Pepesan,
pittig gekruide makreel

pepesan (2K)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 2 eetl. sambal brandal
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 theel. kerrie djawa
  • 1 theel. djahé
  • 400 g makreelfilet

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel en snijd de uien en de knoflook zeer fijn.
Meng ze met een scheutje olie, de sambal, de ketjap, de kerrie en de djahé.
Leg de visfilets in het mengsel en laat ze 15 minuten staan.
Geregeld keren.
Leg 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie naast elkaar op het aanrecht.
Schep in het midden van elk een gekruide makreel en verdeel het overgebleven kruidenmengsel erover.
Vouw het papier of folie dicht.
Leg de pakketjes in de oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden.
Lekker met gekookte rijst en gewokte wortel met prei.

Variatie
Vervang de makreelfilets door zalmfilets.
Vervang de vellen bakpapier of aluminiumfolie door kort gekookte en koud afgespoelde bladeren van groene of wittekool.

Bron: Conimex

Terug