Tajine met knolselderij, merguez en amandelen

  • 1 ui, in dikke halve plakken
  • olijfolie
  • 6 - 8 merguezworstjes, in drieën gesneden
  • ½ selderijknol, geschild, in stukjes
  • 60 g blanke (garneer)amandelen
  • wat pittigheid, chilipeper, harissa of zo
  • wat Râs-al-Hânout
  • handvol peterselie

Bak de ui even in een scheutje olie en voeg de merguez toe.
Bak een minuut en doe de selderij erbij, plus zout.
Sluit het deksel en laat een kwartier garen.
Bak ondertussen de amandelen in een scheutje olie goudbruin.
Schep het teveel aan vet uit de merguezpan.
Proef en voeg zonodig pittigheid en Râs al Hânout toe.
Doe de peterselie en uitgelekte amandelen bij de merguez.
Serveer met couscous of brood.

Bron: Onno Kleyn

Terug