Peppesan met sambal en tomaat

peppesan (17K)

  • 0.5 zak (250 g) mie (nestjes)
  • 2 gefileerde verse makrelen (supermarkt of vraag dit aan de visboer)
  • 6 eetl. Conimex Marinade Hot
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 vleestomaten
  • wokolie
  • 0.5 eetl. sambal manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de makreelfilet in stukjes van ca. 3 cm.
Leg ze in een schaal en meng ze met de marinade.
Even laten trekken.
Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
Was en snijd de tomaten in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de uiringen, de knoflook en de tomaten 5 minuten.
Voeg de blokjes makreel toe en roerbak deze ca. 3 minuten voorzichtig mee.
Giet de marinade uit de schaal en de afgekoelde mie bij het tomaten-makreelmengsel en even laten pruttelen.
Breng de peppesan op smaak met de sambal (hoe meer hoe heter!).
Schep de gewokte peppesan in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Liever niet zo heet?
Vervang dan de marinade door ketjap manis en gebruik geen sambal.
Voeg met het bakken van de ui en knoflook, een halve eetlepel kerrie djawa toe en roer er op het laatst 4 eetlepels fijngehakte koriander, selderij of peterselie door.

Op tafel
Zet kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Geef er een gemengde salade met atjar bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Bron: Conimex

Terug