Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

kalfsgehaktbrood (4K)

  • 600 g gehakt (kalfs)
  • 40 g pijnboompitten
  • 3 eetl. pesto
  • 2 beschuiten
  • 3/4 dl mayonaise
  • 3/4 dl yoghurt
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan, al roerende, goudbruin.
Maak de beschuiten fijn en meng ze met het gehakt, het ei, 2 eetlepel pesto, een snufje zout en de pijnboompitjes.
Vorm van het gehakt een bal.
Leg de gehaktbal in een cakevormpje van ca. 14 cm en druk hem aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld.
Bak het gehaktbrood midden in de hete oven in ca. 30 - 40 minuten gaar.
Laten afkoelen.
Meng de mayonaise met de yoghurt en de rest van de pesto.
Snijd het gehaktbrood in dunne plakken.
Serveer de saus erbij.

Lekker met een salade van kropsla, Rucola (raketkruid) en takjes verse kruiden zoals kervel en basilicum.

Bron: Vlees.nl

Terug