Tagliatelle met paddestoeltjes, room, ham en erwtjes

  • 250 g kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • ¼ l slagroom
  • 150 g parmaham, in snippertjes
  • 400 / 500 g tagliatelle
  • geraspte Parmigiano Reggiano

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd grote in tweeën of vieren.
Bak ze met een scheutje olijfolie tot hun vocht vrijkomt.
Voeg de bevroren erwtjes en de room toe en laat afgedekt een minuut of tien zachtjes garen.
In die tijd kun je de pasta koken, maar begin niet te vroeg; pasta kan niet wachten en saus wel.
Kijk of de room niet te veel inkookt, voeg anders heet water toe.
Hij moet goed vloeibaar blijven.
Doe er op het laatst de snippers ham bij en breng op smaak met zout & peper.
Giet de pasta af en meng grondig met de saus.
Er mag Parmigiano over.

Bron: Onno Kleyn

Terug