Leite cocu bredu couves
Chinese kool in kokosmelk

voor 6 personen

  • 1 eetl. bakolie
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 2
  • ½ cm gesneden
  • 25 cl water
  • 400 g middelgrote garnalen (vers of bevroren), gepeld
  • 300 g kool, grof gesneden in stukken van 5 cm
  • 25 cl kokosmelk
  • 5 g zout
  • 5 g suiker
    • kruidenmengsel:
  • vijzel tot een glad mengsel
  • 100 g sjalotjes, gepeld en fijngehakt
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2½ g belachan/trassi (garnalenpasta)
  • 3 kemirienootjes, gestampt

Doe de aardappelblokjes meteen in een kom met water met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Verhit de olie in een wadjan en bak het kruidenmengsel tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de zoete aardappel en het water toe.
Laten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Doe de garnalen erbij en laat ze 5 minuten zacht koken.
Roer de kool en kokosmelk erdoor.
Laat 15 minuten koken en blijf roeren.
Breng op smaak met zout en suiker.
Serveer met witte rijst, sambal of curry.

Dit recept komt uit de Cristang keuken, d.w.z. de keuken van de Euraziaten uit Malakka.
Het staat gepubliceerd in een nieuw kookboek dat op de eerste dag van de Pasar Malam Besar is verschenen: Cuzinhia Cristang, een mengkeuken uit Malakka, door Celine Marbeck.
De auteur demonstreerde dit jaar (2004) voor de derde achtereenvolgende keer in het Kooktheater van de Pasar Malam Besar.
Uitgever is Stichting Tong Tong , ook verantwoordelijk voor het culturele programma op de Pasar Malam Besar.

Terug