Witloofburger met gerookt spek

witloofburger_spek (3K)

  • ± 800 g kalfsgehakt
  • 1 ei vers van de pers
  • chapelure (paneermeel)
  • peper
  • nootmuskaat
  • bruchettakruiden
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 pijlen witloof
  • 4 sjalotjes

Witloof, harde kern eruit snijden en het witloof grof snijden.
Sjalotten evenzeer grof snijden.
Meng het gehakt met de kruiden het ei en chapelure en evenzeer de spekblokjes.
Verdeel in vier porties en duw deze plat.
Vul met witloof en sjalotten en plooi toe.
Bak deze gaar in boter.

Opmerking
Deze burgers werd geserveerd met een slaatje van witloof en een sausje van ajuin en spekblokjes en croqetten.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug