Sojanoedels met kipsaté en cashewsaus

sojanoedels (16K)

  • 1 zak Chinese eiermie
  • 400 g kipfilet
  • 3 dikke lente-uitjes
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • wokolie
  • 150 g cashewnoten
  • 1 dl sojasaus
  • satéstokjes

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Was en snijd het donkere groen van de lente-uitjes in 8 stukjes en snijd de rest in smalle ringetjes.
Was de kerstomaatjes, snijd 4 kerstomaatjes in kleine stukjes en halveer de rest.
Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in mooie schuine stukjes.
Rijg aan elk stokje 4 stukjes kipfilet met daartussen ½ kerstomaatje, 1 stukje lente-ui en 2 stukjes paprika.
Bestrijk ze rondom met wat olie.
Rooster de saté op of onder de hete BBQ, grill of grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Hak de cashewnoten fijn en meng ze met 0,5 dl sojasaus, 2 eetlepels olie en de stukjes tomaat.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de lente-uiringetjes 1 minuut.
Voeg de rest van de sojasaus toe, schep de afgekoelde mie erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel de sojanoedels over 4 diepe borden en leg op elk 2 - 3 sateetjes van kip en groenten.
Geef de cashewsaus er apart bij.

Lekker anders kan ook
Ben je gek op mihoen of nestjes mie, gebruik die dan in plaats van de Chinese mie.
Voor de liefhebbers is het lekker om bij de lente-ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal toe te voegen.

Op tafel
Zet seroendeng en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug