Rode kool met gehaktsaus

  • 750 g rode kool
  • 3 appelen
  • zout & peper
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. kruidnagelpoeder
  • 1 eetl. azijn
  • 2 eetl. custardpoeder
  • 2 uien
  • 15 g boter
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 400 g gehakt
  • 2 ½ dl water
  • ½ bouillontablet
  • 1 eetl. maizena

Maak de kool schoon en schaaf deze.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes.
Doe de rode kool met wat zout, peper, laurierblad en kruidnagelpoeder in een pan en voeg 1 dl water toe.
Breng dit aan de kook, draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de kool 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de appels toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui en paprikapoeder.
Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
Giet dan 2½ dl water erbij en voeg het halve bouillontablet toe.
Breng dit aan de kook, draai dan de hittebron wat lager en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng de rode kool op smaak met een klontje boter en azijn.
Roer in een kopje het custardpoeder met wat water tot een papje en bind hiermee de rode kool.
Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee de gehaktsaus.
Serveer de saus apart.
Lekker met aardappelpuree.

Bron: Keukentips
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug