Gemarineerde Jamaïcaanse spare ribs

spare_ribs (3K)

  • 2000 g varkenskrabbetjes
  • 3 kleine, rode Spaanse pepers
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 grof gesneden lente uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm fijngehakte verse gember
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 2 eetl. bruine rum
  • 3 eetl. olie

Kook in ca. 30 minuten de krabbetjes in water met wat zout of in bouillon.
Haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen.
In de tussentijd, alle overige ingrediënten met de olie in de keukenmachine fijn draaien tot een gladde pasta.
Bestrijk de afgekoelde krabbetjes rondom met de helft van de pasta.
Leg ze in een schaal en laat deze minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Laat de krabbetjes voor het bereiden weer op kamertemperatuur komen en rooster ze op een niet te hete barbecue goudbruin en krokant.
Bestrijk de krabbetjes regelmatig met de overige marinade, welke is vermengd met de olie.
Serveer de spare ribs met bijv. barbecuesaus of zoetzure chilisaus.

Wijnadvies

Cabernet Sauvignon Tempranillo, Argentinië.

Succestip

Is het slecht weer, dan kunt u dit gerecht ook in de oven bereiden (200 °C).

Bron: Spar Succes recepten

Terug