Tartaar ‘Maison du Boeuf’

Chartier_tartaar (5K)

  • 500 g Meritus rundvlees voor tartaar (bv. platte bil)
  • 12 lamsoren, even door de olijfolie gehaald
  • 60 tot 80 g kaviaar
  • 100 g bleekselderij, in julienne
  • 100 g komkommer, ongeschild maar zonder pitjes, in julienne
  • ¼ Spaanse ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 theel. bieslook, fijngeknipt
  • 4 theel. goede olijfolie
  • 2 theel. balsamicoazijn
  • tabasco
  • grof zeezout en zwarte peper uit de molen

Snijd het vlees met een scherp mes tot tartaar.
Meng het vlees met enkele druppels tabasco, peper, zout, ui, balsamico en olijfolie.
Proef om te checken of er meer van het één of ander ingrediënt bij moet en zet de tartaar weg op een kom met ijsblokjes en water.
Neem 4 ringen, plaats ze op 4 gekoelde borden en vul ze tot bijna aan de rand op met tartaar.
Werk af met kaviaar en verwijder de ringen.
Omring de tartaar met de julienne van groente, decoreer met enkele lamsoren en druppel desgewenst nog wat olie en balsamico op de groente.
Serveer bij voorkeur met pommes pont-neuf-aardappelen.
Dit zijn extra lange, dikke frietjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug