Schnitzel van lamsvlees met mierikswortel

schnitzel (28K)

  • 500 g lamsschouderlappen (gegaard, in plakken van 0,5 cm)
  • snufje peper (uit de molen)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ei (losgeklopt)
  • snufje zout
  • 2 theel. mierikswortel (verse, fijngehakt of uit een potje)
  • vers, gedroogd broodkruim om te paneren

Zout de plakken lamsschouder licht, besmeer ze met de mierikswortel en bestrooi ze met peper uit de molen.
Haal de plakken door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het verse, gedroogde broodkruim.
Bak ze goudgeel in olijfolie.
Bestrooi ze na het bakken met wat grof zeezout.
Leg de schnitzels op een bord.
Lekker met gestoofde courgette en paprika-aardappelen.

Bron: Vlees.nl

Terug