Gurullos

recept uit Aguadulce, Almería

  • 200 g capucijners of
    bruine bonen *)
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 gedroogde rode paprika
  • 2 aardappelen (medium)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ glas olijfolie
  • 2 draadjes saffraan
  • zout
  • 1 konijn of 1 haas of
    3/4 kg varkensvlees naar keuze
  • gurullos = een soort pasta zoals spaghetti,
    maar dan veel dikker, maken ze hier zelf van water, bloem (150 g) en olie

*) Als het droge capucijners of bruine bonen zijn. moeten deze eerst één nacht in water worden geweekt.
Komen ze uit een pot, dan hoeft dat natuurlijk niet en kun je volstaan met die bonen even af te spoelen onder de kraan.

Olijfolie in een keramiekpan verhitten.
Geschilde teentjes knoflook met de droge rode paprika frituren.
Uit de pan halen en tot een moes verwerken en apart zetten.
In dezelfde (warme) olie het gezoute vlees naar keuze aanbraden, dan de gesneden ui, groene paprika en tomaten toevoegen.
Goed roeren.
Als de ui, paprika en tomaten klaar zijn, het geheel bijvullen met water tot 2 vingers boven het vlees.
Tien minuten laten koken.
De twee in stukjes gesneden aardappelen toevoegen en na weer 10 minuten de capucijners of bruine bonen toevoegen.
Met zout op smaak brengen.
De moes van knoflook en rode paprika en de gurullos toevoegen.
Saffraan toevoegen.
Goed roeren.
Tussen de 30 en 35 minuten laten sudderen.

Yayo Jimenez Hernandez

Terug