Andijvierolletjes met gehakt en rijst

  • 250 g rundergehakt
  • 1 krop andijvie
  • snufje zout
  • 2 eetl. olijfolie
  • snufje peper
  • 100 g rijst
  • 1 eetl. muntblaadjes
  • 2 dl bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje

Blancheer de andijviekrop ca. 3 minuten in ruim kokend water met zout.
Spoel hem hierna koud af.
Snijd het hart eruit (dit wordt verder niet gebruikt) en spreid hem uit op een theedoek.
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak hierin het gehakt met de knoflook rul en bruin.
Voeg de rijst, de in ringen gesneden lente-uitjes en de munt toe en blus het geheel af met bouillon.
Laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.
Leg het mengsel op de andijviekrop.
Rol het nu netjes op: vouw eerst de zijkanten in en rol het dan op.
Leg de rol in een beboterde ovenschaal en zet de schaal ca. 15 minuten in een oven van 150 °C.
Lekker met boerensalade met olijven en feta.

Bron: Odin

Terug