Varkens- of lamsvlees in tomatensaus met Chinese kool

voor 2 personen

  • 250 g hamlappen (of lamspoulet)
  • 30 g boter
  • 2 eetl. bloem
  • 1 ui (in halve ringen gesneden)
  • 2 deciliter gezeefde tomaten
  • 100 g taug 
  • ½ groene paprika (in reepjes gesneden)
  • 12 blaadjes Chinese kool
  • snufje zout
  • snufje peper (uit de molen)
  • ½ bosje basilicum (in reepjes)

Meng in een plastic zakje de bloem met de zwarte peper en zout.
Schud vervolgens de blokjes vlees hierin tot ze aan alle kanten goed met bloem bedekt zijn.
Verwarm de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom aan.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg de ui toe en bak het even aan.
Voeg de gezeefde tomaten en het vlees toe.
Laat alles met deksel schuin op de pan op een laag vuur ca. 30 minuten stoven.
Voeg de taug , de paprika en basilicum bij het vlees en meng dit goed door elkaar.
Breng op smaak met zout & peper.
Kook de koolbladen in ca. 2 minuten zacht in ruim water.
Leg daarna de bladen op keueknpapier en laat het uitlekken.
Vul de koolbladen met het vleesmengsel en garneer met basilicum.
Lekker mer aardappelpuree.

Bron: Odin recepten

Terug