Kort gegrilde reepjes Meritusfilet met gefruite ui en Brive-mosterd

gegrildereepjes (6K)

  • 400 g Meritus runderfilet
  • 1 Spaanse ui
  • wat melk en bloem
  • frituurolie
  • olijfolie
  • 150 g gemengde kruidensla
  • 1 dl bouillon (rund, kalf of groente)
  • 50 g boter
  • 1 eetl. Brive-mosterd

Snijd het vlees in gelijkmatige reepjes.
Rooster de reepjes kort op een lichtjes met olijfolie bestreken pan of grill.
Snijd de ui in ringen, haal de ringen door de melk en vervolgens door de bloem.
Frituur ze in matig heet frituurvet van ongeveer 160 °C.
Laat ze uitlekken op papier en bestrooi met zout.
Kook de bouillon op, voeg mosterd toe en werk af met klontjes boter.
Verdeel de kruidensla over vier borden, doe de saus in het midden, leg daar de vleesreepjes op en vervolgens de uiringen.
Serveer onmiddellijk.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug