Beefreepjes in oestersaus

beefreepjes (4K)

  • 400 g biefstuk
  • 500 g snijboontjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • oestersaus
  • 1 pak mihoen

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Snijd de biefstuk in smalle reepjes.
Was en snijd de snijboontjes in schuine ruitjes.
Pel en snijd de uien in ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboonruitjes 3 minuten.
Voeg de uienringen en de knoflook toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Schep er vervolgens de beefreepjes door en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan oestersaus (ca. 3 eetlepels) naar smaak toe en laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken.
Direct afgieten in een vergiet.
Schep de warme mihoen en de beefreepjes in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de snijboontjes door in stukjes gesneden sperzieboontjes of smalle plakjes wortel en (varkens)vleesreepjes of reepjes gesneden kipfilet (5 minuten roerbakken) als vervanger van de beefreepjes dan smaakt dit gerecht opeens lekker heel anders.

Op tafel
Zet kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug