Tartaar van Meritusrund met dikke frieten

tartaar (5K)

  • 500 g Meritus rundvlees voor tartaar (bv: platte bil)
  • 1 eierdooier
  • citroensap
  • mosterd
  • Worchestershire sauce
  • tabasco
  • 2,5 dl druivenpitolie
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 2 augurken
  • 1 kg frietaardappelen
  • frituurvet of -olie
  • peper, zout
  • bosje waterkers

Haal het vlees door de hakmolen, fijnste stand, of snijd het met een mes tot tartaar.
Klop de mayonaise door de eierdooier met wat citroensap en mosterd te mengen en er straalgewijs de olie aan toe te voegen.
Breng op smaak met peper, zout, Worchestershireshire sauce en tabasco.
Roer de kappertjes, gehakte augurk en peterselie door de mayonaise.
Meng de mayonaise grondig met het gehakte vlees.
Schil de aardappelen en snijd ze in reepjes.
Droog ze op een doek.
Pocheer ze in de frituur op 150 °C en laat uitlekken.
Bak de frieten af op 195 °C.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Verdeel de tartaar over vier borden, schep er wat frietjes bij, plus wat waterkers en serveer onmiddellijk.
Geef de rest van de frieten apart.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug