Burgers met courgette en aardappelsalade

burgers_courgette (3K)
vegetarisch
  • 2 pakjes (4 stuks) Alpro® soya Burger Mild
  • 1½ kg lekker stevige aardappelen,
    bijv. Opperdoezen ronde
  • 1 ui
  • 1 bos peterselie
  • 3 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl. verse oregano
    (of 1 theel. gedroogde oregano)
  • kappertjes (naar smaak
    • voor de dressing:
    1 eetl. grove mosterd
  • 3 cl balsamico azijn
  • 9 cl extra virgin olijfolie
  • zout & peper

Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20 minuten gaar.
Giet ze af en leg ze op een oven schaal om af te koelen.
Snijd de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes.
Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goud bruin worden.
Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de gesnipperde knoflook toe.
Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter.
Breng de courgettes op smaak met zout & peper en voeg de oregano toe.
Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Snipper de uien fijn en hak de peterselie.
Snij de lauw warm aardappelen in grove stukjes en meng het met de uien, peterselie en dressing.
Breng, indien nodig, op smaak met zout & peper.
Bak de burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
Serveer de burgers met de aardappel salade en de gegrilde courgette.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug