Thaise varkensoesters met mango

voor op de barbecue

varkensoester (6K)

  • 4 varkensoesters
  • 1 grote rijpe mango
  • 1 limoen
  • 2 gemberbolletjes
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. Thaise rode currypasta
  • 2 eetl. verse fijngehakte koriander
  • 2 eetl. verse fijngehakte munt
  • 2 eetl. olie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Boen de limoen schoon en rasp de groen schil eraf.
Pers de limoen uit.
Hak de gemberbolletjes heel fijn.
Roer de limoenrasp, 1½ eetlepel limoensap, gember, gembersiroop, 1 eetlepel currypasta en de fijngehakte kruiden door elkaar.
Schep de mango erdoor.
Voeg zout & peper toe en laat de salsa tenminste 1 uur staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Wrijf de varkensoesters in met de rest van het limoensap en de currypasta.
Laat ze tenminste 10 minuten liggen.
Bestrijk de varkensoesters met olie en rooster ze circa 10 cm boven een gloeiende barbecue in 10 - 12 minuten mooi bruin en net gaar.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met olie.
Leg de varkensoesters op 4 borden en schep de mangosaus ernaast.
Lekker met salade van pandanrijst met seroendeng en stokbrood.

Tip
Voeg 2 tot 3 tomaten in stukjes aan de groente toe.

Bron: Vlees.nl

Terug