Groene groentecurry met spitskool & aubergine en basilicumnoedels met spekjes

groentecurry_spitskool (3K)

  • 1 aubergine
  • 3 kleine rode uien
  • wokolie
  • 300 g gesneden spitskool
  • 1 bakje boemboe voor groene curry
  • 4 eetl. geraspte kokos
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 150 g gerookte magere spekblokjes
  • 1 theel. citroenrasp
  • 3 takjes basilicum

Snijd de aubergine in blokjes.
Pel en snijd de uien in ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de ui, aubergine en de kool 4 minuten.
Roer de boemboe de kokos en 15 cl warm water erdoor en laat de curry 4 - 6 minuten koken tot de saus dik en smeuïg is.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en laten uitlekken.
Bak de spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit op een laag vuur.
Bak de citroenrasp 30 seconden mee.
Schep het spekjesmengsel door de noedels.
Scheur de basilicumblaadjes los en in stukjes en meng drie kwart met de noedels.
Verdeel de noedels en de curry over 4 brede kommen en strooi de rest van de basilicum erover.

Op tafel
Geef er smaakmaker kroepoek cassave bij.

Lekker anders kan ook
Voeg vlak voor het eten 50 g geroosterde amandelen aan de curry toe.

Bron: Conimex

Terug