Mediterrane varkensfiletlapjes

varkensfilet (6K)

voor op de barbecue/skottelbraai
  • 4 varkensfiletlapjes
  • ½ citroen
  • 1 eetl. verse fijngehakte tijmblaadjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 pakket ratatouillegroente
    (aubergine, courgette, rode paprika, paprika, ui)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af.
Pers de citroen ui.
Wrijf het vlees in met 1 eetlepel citroensap, halve eetlepel citroenrasp, halve eetl. tijm, peper en olijolie.
Laat het vlees op een platte schaal tenminste 10 minuten marineren.
Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove stukken en de ui in dunne partjes.
Rooster de varkensfiletlapjes in 8 - 10 minuten bruin en gaar op de skottelbraai.
Keer ze regelmatig.
Schuif het vlees na 4 minuten roosteren opzij en schep de groente door het bakvet.
Bak de groente al omscheppend in 8 - 10 minuten gaar.
Neem het vlees eraf.
Schep de rest van de tijm en citroensap door de groente en breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap, zeezout & peper.
Leg het vlees op 4 borden en schep de groente erover.
Lekker met pastasalade.

Tip
Voeg 2 tot 3 tomaten in stukjes aan de groente toe.

Bron: Vlees.nl

Terug