Italiaanse canneloni

italiaanse_canneloni (3K)

  • 1 pakje Alpro® soya reepjes licht gekruid
  • 1 knolselderij
  • 250 g cantharellen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 pakje Alpro® soya cuisine (light)
  • 1 pak verse lasagnebladen
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de lasagnebladen volgens verpakking en leg ze dan op een schone droge theedoek of keukenpapier.
Schil de knolselderij en snij hem door de helft.
Snij een helft in grove stukken en kook deze, met de deksel er op, in een beetje water met wat zout gaar.
Giet vervolgens de knolselderij af, schenk er een beetje soya cuisine bij en pureer het geheel met een staafmixer.
Snijd de andere helft van de knolselderij in blokjes van 1 cm.
Schil de ui en knoflook en snipper deze in fijne blokjes.
Maak de cantharellen schoon en snipper de rozemarijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Voeg hier de uien en knoflook aan toe en smoor 5 minuten tot ze glazig worden.
Voeg de 1 cm blokjes knolselderij en rozemarijn toe met een deksel op de pan en laat het 5 minuten pruttelen tot de knolselderij beetgaar is.
Voeg de soyareepjes licht gekruid en de cantharellen toe en bak deze eventjes mee.
Meng de knolselderij puree met het cantharellen mengsel en breng het geheel op smaak met zout & peper.
Leg het knolselderij mengsel op de lasagnebladen en rol deze op.
Leg deze rolletjes, cannelonis, in een ovenschaal.
Bedek de cannelonis met een scheutje soya cuisine en wat zout & peper.
Rooster de schaal canneloni’s ca. 5 minuten onder de grill.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug