Roulade van gelakt Meritus rund, gevuld met gewokte krab

demangeleer_krab (6K)

  • 1 stuk filet pur van ongeveer 300 g
  • 1 dl kippenbouillon
  • 200 g springkrab (vlees, zonder pantser)
  • 100 g zoete aardappel, in julienne
  • 150 g aardappelpuree
  • 2 artisjokken
  • stukje gember
  • 1 eetl. witte en zwarte sesamzaadjes
  • 2 eetl. esdoornsiroop
  • 2 eetl. sherryazijn
  • teri-yaki saus
  • olijfolie
  • een scheutje room
  • peper en zout

Marineer het vlees een half uurtje in de teriyaki saus, droog het en schroei het dicht op de grill.
Laat het vlees vervolgens opstijven in de diepvries.
Rol de aardappelpuree dun uit tussen 2 siliconen matjes, verwijder het bovenste en bak de puree in een oven op 225 °C knapperig.
Breek in grove stukken.
Kook de artisjokken op de gebruikelijke manier.
Verwijder blad en hooi en pureer de bodems met behulp van de staafmixer.
Maak smeuïg met een scheutje olijfolie, room en kippenbouillon en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de sesamzaadjes en meng ze met de esdoornsiroop, sherryazijn en 4 eetlepels olijfolie.
Neem het vlees uit de diepvries en snij het machinaal in hele dunne plakken.
Spreidt de plakken uit en laat ze op kamertemperatuur komen.
Wok de julienne van aardappel, voeg op het einde geraspte gember en springkrab toe, kruid met peper en zout en verdeel het mengsel op de plakken vlees.
Rol de plakken vlees op, snij in beschaafde stukjes en verdeel mooi over 4 borden.
Lak het vlees af met esdoornsiroopdressing en teken er een streepje artisjokkenpuree bij.
Schik op elk bord 3 stukken aardappelperkament tussen de rolletjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug