Bami speciaal met groene groenten en pinda's

bami_speciaal_groene_groenten (3K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 500 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine paksoi
  • wokolie
  • 100 g gezouten pinda's

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Kook de sperzieboontjes 5 minuten in kokend water.
Afgieten en laten uitlekken.
Wel de groentemix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de knoflook in plakjes.
Snijd de paksoi in brede repen.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de warme boontjes 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en roerbak 3 minuten mee.
Voeg de paksoi toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie, de kruidenmix (uit het pakje) en de helft van de pinda's erdoor en laat goed doorwarmen.
Verdeel de bami over 4 grote borden en bestrooi met de rest van de pinda's.

Op tafel
Geef er seroendeng en lekker kruidige kroepoek saté bij.

Lekker anders kan ook
Lekker met reepjes kip of kalkoen.
Wok ze mee met de boontjes.

Bron: Conimex

Terug