Ragout van kalfsniertjes met gekonfijte komkommer

ragout (5K)

  • 4 kalfsniertjes
  • 200 g aardappelen
  • 1 dl room
  • 160 g boter
  • 100 g rucola
  • 600 g komkommer
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotjes versnipperd
  • 20 g bieslook fijngesneden
  • 60 cl kalfsfond
  • zout
  • versgemalen peper

Kook de aardappel en zeef ze tot puree.
Voeg de room, 40 gram boter en 50 gram versneden rucola toe.
Houd alles warm.
Snijd de komkommer in stukjes en konfijt hem met 100 gram boter op een zacht vuur.
Voeg zout & peper toe en zet even opzij.
Frituur de rucolablaadjes en de tomatenschil en houd ze bij de hand.
Reinig de niertjes en laat ze bruinen in 20 gram boter.
Snijd ze vervolgens in stukjes en voeg de sjalotjes toe.
Laat 2 minuten fruiten.
Voeg de bieslook toe en deglaceer met de kalfsfond.
Laat even inkoken.
Voeg peper en zout toe.
Verdeel de niertjesragout over de borden.
Schik de puree ernaast.
Plaats er enkele stukjes gekonfijte komkommer bovenop en versier met de gefrituurde rucola en tomatenschil.
Dien meteen op.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug