Lamskebab met granaatappel - couscous

lamskebab_granaatappel (3K)

  • 1 kleine granaatappel
  • 150 g couscous
  • 75 g pijnboompitten
  • 3 eetl. olijfolie
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 50 cl kippenbouillon
  • 4 eetl. verse koriander
  • 500 g lamsgehakt
  • ½ theel. komijnzaad
  • ½ theel. korianderzaad
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 ei
  • 1 eetl. bieslook
  • zout
  • grof broodkruim
  • olie

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Schep ze op een bord om af te koelen en strooi er wat zout over.
Verwarm de kippenbouillon.
Voeg de bouillon toe aan de couscous zodat deze net onder staat en doe het deksel op de pan en laat staan om te garen.
Was de limoen, rasp deze en pers hem daarna uit.
Knijp en klop de granaatappel uit, bewaar zowel sap wat vrijkomt als de pitten.
Hak de koriander fijn.
Roer als de couscous gaar is deze los en voeg de pijnboompitten, limoensap, limoenrasp, granaatappelsap, granaatappelpitten en de gehakte koriander erdoor.
Laat staan tot gebruik.
Maak het gehakt aan met: de gehakte knoflook, gemalen korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gehakte bieslook, gesnipperd pepertje, een ei en broodkruim.
Vorm van het gehakt worstjes of balletjes.
Verwarm de grillplaat en vet die in met olie.
Bak de kebab rondom bruin en gaar.
Maak met behulp van een ijslepel bolletjes van de couscous.
Leg deze op een bord en serveer deze bij de kebabworstjes.

Bron: Marion's recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug