Mexicaanse bonenschotel

voor 2 personen

  • 200 g bruine of kievitsbonen
  • 1 schouderkarbonade
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ½ bosje koriander

Was de bonen en laat ze 6 - 8 uur in ruim water weken.
Snijd het vlees van de karbonade in repen en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Maak de uien en de knoflook schoon.
Snijd de uien in snippers en de knoflook in plakjes.
Doe de bonen met het weekwater in een grote pan.
Voeg de uien, de knoflook en het vlees toe.
Schenk er zoveel water bij tot er ca. 3 cm boven staat.
Kook de bonen in ca. 1½ uur gaar.
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
Snijd de peper in ringen.
Roer de peper en het blik tomaten door de bonen.
Laat het geheel nog 10 minuten koken of tot het kookvocht is verdampt.
Was de koriander en hak het klein.
Schep de koriander door de bonen.

Menusuggestie
Lekker met tortillachips.

Bron: Voedingscentrum

Terug