Babi pangang - I

babi pangang

  • 400 g doorregen varkenslappen (speklappen)
  • ½ eetl. citroensap
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 2 theel. djahé
  • 1 theel. laos
  • zout
  • peper
  • 300 g witte rijst
  • wokolie
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus

Snijd het vlees in stukjes.
Meng in een kom het citroensap met, de ketjap, de djahé, de laos, wat zout en wat peper.
Voeg de vleesplakjes toe en laat ze 10 minuten trekken.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesplakjes op een matig hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de sausmix.
Verdeel het vlees over 4 warme borden en schenk wat saus over de vleesstukjes.
Geef de rest van de saus en de warme rijst er apart bij.

Op tafel
Zet seroendeng en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Lekker geroerbakte groenten en een salade met verse vruchten (bijv. ananas, mango en lychee).

Lekker anders kan ook
De ene keer wil je uitgebreider koken, dan de andere keer.
Dus als je het jezelf nog makkelijker wilt maken, gebruik dan de Conimex Mix voor Babi Pangang: dat heb je zowel een marinademix als een sausmix.

Bron: Conimex


Babi pangang - II

Babi pangang

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 theel. sereh
  • 10 eetl. ketjap manis (zoet)
  • 0,5 eetl. maizena
  • 750 g varkenslappen of een stuk spek
  • 6 eetl. vloeibare boter
  • 3 bosuitjes
  • ½ l hot ketchup
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 eetl. goela djawa of bruine suiker
  • sambal
  • 1 pot atjar tjampoer

Verwarm de oven op 175 °C.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snijd de gember in stukjes.
Roer de ui, knoflook, gember, sereh, 5 eetlepels ketjap en maizena door elkaar en wentel het vlees erdoor.
Verhit 5 eetlepels margarine in een ovenschaal, leg het vlees erin en braad dit in ca. 30 minuten gaar in de oven (als het te donker wordt, folie er overheen doen).
Maak intussen de bosui schoon en snijd deze in stukjes.
Smelt 1 lepel margarine en fruit de bosui ca. 3 minuten.
Roer de ketchup, 5 eetlepels ketjap, citroensap en goela djawa erdoor.
Breng het sausje met de 2 eetlepels van de marinade en sambal (pikant) op smaak!
Spreid de atjar uit op een schaal en leg het vlees erop.
Geef de saus er apart bij.

Serveersuggesties
Serveer dit met witte rijst en komkommersalade.

Bron: spikey1
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug