Tomaten venkel tagliatelle

tomaten_venkel_tagliatelle (2K)

  • 500 g verse tagliatelle
  • 1 pakje Alpro® soya Reepjes licht gekruid
  • 2 knollen venkel
  • 250 g cherry tomaten of mini roma’s
  • 2 gele paprika’s
  • 50 g groene olijven (naar smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 eetl. verse oregano
    (of 1 theelepel gedroogde oregano)
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 scheut olijfolie

Verwijder het hart van de venkel en snijd in stukken van 1 cm.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze ook in stukjes van 1 cm.
Snipper de knoflook en halveer de olijven en de tomaten.
Verwarm een koekenpan met ruim olijfolie en voeg de venkel en paprika toe.
Bak de venkel en paprika 5 minuten en voeg dan de knoflook en een scheut witte wijn toe.
Voeg vervolgens de reepjes, het blik gepelde tomaten en de olijven toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Voeg als laatste de gehalveerde cherry tomaten en de gesneden oregano toe en draai het vuur laag.
Kook intussen de verse tagliatelle 4 minuten in ruim water.
Giet de tagliatelle af en serveer het samen met de saus.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug