Zoete sojanoedels
met spitskool, pinda's en abrikozen

zoete_sojanoedels (1K)

  • 1 zak (250 g) wok noedels
  • 1 spitskool
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 50 g gezouten pinda's
  • wokolie
  • 300 g vleesreepjes
  • 10 eetl. Conimex Woksaus
  • Indonesische zoete soja

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.
Hak de pinda's grof.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.
Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.
Meng de noedels, driekwart van de pinda's en de woksaus erdoor en wok nog 2 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de pinda's erover.

Op tafel
Zet sambal badjak en cassave kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatie
In plaats van abrikozen kun je rozijnen gebruiken.

Bron: Conimex

Terug