Lamsvlees met tomaat en aardappels
uit de oven op de wijze van Puglia

  • 1 kg aardappels, in dunne plakjes
  • 2 bakjes trostomaten, gehalveerd
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • 500 g mengsel van Parmezaanse kaas en pecorino
  • olijfolie
  • 700 g lamsvlees in kleine stukken (met bot, ca. 1 kg)

Bestrooi de bodem van een aardewerken pot met olijfolie en zout, leg daarop een laagje rauwe aardappel en daarop peper, zout, wat peterselie en wat van de gehalveerde trostomaten.
Strooi daarop wat van de kaas en besprenkel het geheel met olijfolie (niet te zuinig).
Leg daarop het lamsvlees, bestrooi met zout, peper, peterselie, tomaten en kaas en besprenkel ruim met olijfolie.
Leg zo laag op laag en besluit met e en laag aardappel met daarover zout, peper en olijfolie.
Laat het geheel gedurende 45 à 50 minuten garen in een voorverwarmde over op 200º C.

Rick Stein, gepubliceerd door Janneke in NL.Culinair

Terug