Gado gado

gadogado (13K)

  • 2 eieren
  • 300 g witte rijst
  • wokolie
  • 800 g gemengde roerbakgroenten
  • ketjap asin
  • 1 potje gado gado
  • gebakken uitjes
  • 1 zak kroepoek Java
  • 2 eetl. fijngehakte selderij of peterselie

Kook de eieren in 8 - 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder de koude kraan.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
Voeg een scheutje ketjap asin toe en roerbak nog 1 minuut.
Af laten koelen.
Meng de inhoud van het potje gado gado met 2 dl water en 3 eetlepels ketjap.
Breng al roerende aan de kook en even laten pruttelen.
Schep de gewokte groenten op een grote schaal, verdeel de plakjes ei erover en schenk de gado gadosaus erover.
Bestrooi de gado gado met wat gebakken uitjes, de kroepoek en de selderij of peterselie.
Geef de warme rijst er apart bij.

Op tafel
Zet sambal en ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker met kipsaté.
Lekker anders kan ook
Weinig tijd, maar je wilt vanavond wel lekker gado-gado eten.
Heel simpel: pak dan het Conimex Gado Gado Maaltijdpakket.
Dan wordt het allemaal nog makkelijker.

Bron: Conimex

Terug