Kalfsmedaillon op een bedje van schorseneren en
aardappelmousse met een sausje van pittige druifjes

  • 800 g kalfsmedaillons
  • 4 aardappelen
  • 1 kg schorseneren
  • 10 g morilles
  • 1 cl rode porto
  • 1 cl Cognac
  • 1 bosje bieslook
  • 3 dl room
  • 2 eetl. bloem
  • 1 citroen
  • nootmuskaat
  • 250 g blauwe druiven
  • 75 g griessuiker
  • 4 dl kalfsjus
  • peper
  • zout

Was de aardappelen, kook ze in de schil, pel en pureer ze (of draai ze door een zeef).
Marineer de morilles in Cognac en porto, snij bieslook fijn, voeg samen met de room toe aan de aardappelpuree en meng alles goed.
Kruid met peper en zout.
Was de schorseneren, schil ze en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm.
Kook ze in water met bloem en citroen.
Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Bak de medaillons roze.
Kruid met zout & peper van de molen.
Halveer de druifjes en ontpit ze, laat inkoken met de griessuiker tot een compote, voeg de lichtgebonden kalfsjus toe.
Om te serveren plaatst u de schorseneren in een ring en de aardappelmousse erbovenop; warm op in de oven.
Schik de medaillons rond de garnituur en overgiet lichtjes met druivensaus.
Garneer het gerecht met enkele druiven en takjes bieslook.

Bron: Het Recept Van De Week


Terug