Kalfsroulade met rode curry,
gestoofde appeltjes met pijnboompitten en
rijst geparfumeerd met kardemom

kalfsroullade (5K)

  • 4 kalfsoesters (180 g/stuk)
  • 15 g rode currypasta
  • 2½ dl arachideolie
  • 1 appel
  • 1 tomaat
  • 35 g pijnboompitten
  • 10 korianderblaadjes
  • 1 sjalotje
  • 3 dl room
  • ½ blik kokosmelk
  • 1 takje Thais citroenkruid
  • 10 blaadjes thais
  • citroenkruid
  • 120 g basmati rijst
  • 20 g zout
  • 2 g kardemom
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • 15 g paprika
  • ½ takje bieslook

Hak de sjalotjes door in de lengte zodat er 4 gelijke schijfjes ontstaan.
Meng de pastacurry met de helft van de olie.
Laat het vlees er gedurende 10 minuten in marineren, rol dan de kalfsoesters op en fixeer ze met een brochettespies.
Versnijd de appel in kleine blokjes en stoof ze in een pan.
Gril de pijnboompitten.
Meng met de appel, de tomaat en de fijngehakte korianderblaadjes.
Bewaar op temperatuur.
Laat het kalfsvlees 5 minuten braden in de oven.
Voor de saus: versnipper het sjalotje, laat fruiten en voeg er het mengsel met currypasta,
de kokosmelk, het versneden takje citroenkruid en 2 versneden citroenkruidblaadjes bij.
Laat 5 minuten koken.
Voeg dan de room toe.
Laat nog 1 minuut verder koken en zeef dan het geheel.
Kook één deel rijst in twee delen water, breng op smaak met zout en kardemom.
Schep het appelmengsel in het midden van de borden.
Breng de rijst er bovenop in piramidevorm.
Plaats het vlees ernaast.
Versier met geraspte kokosnoot, paprika, de blaadjes citroenkruid en de bieslook.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug