Tussenribstuk met bospaddestoelen verjus en gekonfijte citroen

  • 4 tussenribstukken met been en vet, elk ongeveer 300 g
  • 300 g gemengde paddestoelen,
    bijv. wilde cantharellen en eekhoorntjesbrood
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • glas verjus
  • glas room
  • 3 dl bruine jus
  • 2 eetl. gekonfijte citroen
  • peper en zout uit de molen

Bestrooi het vlees met peper en zout.
Gril het vlees aan beide kanten kort en laat het 20 minuten rusten op een warme plek.
Maak de paddestoelen schoon, bak ze kort in wat boter, en bestrooi op het einde met peterselie, peper en zout.
Houd het warm.
Verwarm de jus en voeg verjus en room toe.
Laat het inkoken.
Snijd de gekonfijte citroen in stukjes en voeg toe aan de saus.
Maak de saus af met enkele klontjes koude boter.
Leg de warme paddestoelen op het vlees en besprenkel met de saus.
Serveer onmiddellijk.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug