Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes

ossenhaas_porto (12K)

  • 750 g runderfilet (ossenhaas)
  • 60 g morieljes (gedroogd)
  • 60 g boter (roomboter)
  • 5 cl porto (rood)
  • 4 sjalotten
  • peper
  • zout
  • 30 g boter (geklaard)

De morieljes in wat lauw water laten zwellen.
Laten uitlekken en het weekwater opvangen.
Het weekwater zeven.
De morieljes smoren in de helft van de boter.
De helft van de porto erbij gieten en aan de kook brengen.
Een scheutje weekwater toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
De runderfilet verdelen in 8 biefstukken van ongeveer 90 gram en kruiden met zout & peper.
De geklaarde boter verhitten in een pan met een dikke bodem.
De biefstukjes 2 minuten aan elke kant laten bakken en uit de pan halen.
Het vlees in een verwarmde schotel laten rusten.
De sjalotten schillen, in vieren snijden en ze fruiten in het braadvet van het vlees.
Het stoofvocht van de morieljes bij de sjalotten gieten en tot de helft laten indampen.
De saus zeven en binden met de resterende boter.
De morieljes erdoor mengen en zeker niet meer laten koken.
De biefstukjes op een serveerschotel leggen en overgieten met de saus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug