Soja-rijst met beef en shiitake

sojarijst_beef (9K)

  • 300 g gestoomde witte rijst
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 g shiitakes
  • 400 g biefstuk
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Zoete Soja

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
Was en snijd ondertussen de bleekselderij in smalle boogjes.
Snijd de shiitakes in vieren.
Snijd de biefstuk in reepjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bleekselderij en de beefreepjes 3 minuten.
Schep de shiitakes en de afgekoelde rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de gewokte zoete sojarijst in diepe borden of kommen.

Op tafel:
Zet gebakken uitjes en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Geef er een gemengde salade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de shiitakes door gemengde paddestoelen en de bleekselderij door 2 (groene) paprika's.
Bestrooi de zoete sojarijst met 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes.
Gebruik voor 2 personen in plaats van de wokolie, de woksaus en de woknoedels een compleet wokgerecht zoete soja.

Bron: Conimex


Terug