Paella de conejo
Paella met konijn

  • 4 flinke stukken konijn
  • 1 l karnemelk
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. zout
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 100 g chorizo
  • 100 g koude fricandeau
  • 4 gegrillde kippenpootjes, mag - hoeft niet
  • 1 blikje doperwtjes
  • 1 blikje maïs
  • beetje witte wijn
  • 4 kopjes gekookte rijst
  • zout
  • tijm
  • versgemalen peper
  • 1 mespunt saffraan
  • 1 mespunt cayennepeper
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bosje citroenmelisse

Leg de stukken konijn in een aardewerk schaal.
Laat de konijn eerst 12 - 24 marineren door het in de karnemelk te leggen.
Dep de konijn na het marineren droog, bestrooi het met zout, peper en tijm.
Olijfolie in een paellapan of een wok verhitten en de konijn aanbraden
Daarna de gesnipperde ui en de gepelde en met zout fijngewreven knoflook glazig fruiten.
De paprika halveren, van zaadlijsten ontdoen en in dunne reepjes snijden, even met de ui meesmoren.
De groentebouillon erbij gieten en op een middelhoog vuur 6 - 8 minuten laten smoren.
Intussen de chorizo en de koude fricandeau in kleine blokjes snijden en met de kippepootjes bij de groente doen.
De doperwtjes, de maïs er ook aan toevoegen, wat witte wijn erbij gieten en alle ingrediënten verwarmen.
De gekookte rijst erdoor scheppen, met zout, peper, saffraan en cayennepeper op smaak brengen en 4 - 5 minuten zachtjes laten koken.
Basilicum en citroenmelisse wassen, droogdeppen en fijnhakken en kort voor het opdienen door de paella scheppen.

Gerard Schaefers


Terug