Ovenschotel van spruitjes en pompoen

ovenschotel_spruitjes (2K)

  • 500 g spruitjes
  • 1½ kop blokjes pompoen
  • 1 fijngehakte middelgrote ui
  • 1 kop fijn gesneden bleekselderij
  • ¼ kop boter
  • ¼ kop volkorenmeel
  • 2 koppen melk
  • beetje zout
  • halve theel. marjolein
  • gemalen peper
  • geraspte nootmuskaat

Stoom de spruitjes en de pompoen apart totdat ze bijna gaar zijn.
Zet ze even weg.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C en snij de uien en de bleekselder.
Fruit de ui en de boter, voeg het meel toe en laat het 3 minuten zachtjes koken.
Voeg de melk en de specerijen er beetje bij beetje al roerend toe om het mengsel glad te houden.
Breng het aan de kook en haal het dan van het vuur.
Breng het mengsel op smaak met kruiden.
Verspreid de blokjes pompoen over de bodem van een met beboterde vuurvaste schaal van 20 bij 20 cm.
Maak dan een gelijkmatig verdeelde laag met spruiten.
Strooi er de fijngesneden bleekselder erover heen.
Giet vervolgens de witte saus over de groenten en strooi er wat nootmuskaat erover.
Ongeveer 30 minuten in de oven bakken.
In plaats van pompoen kan je ook wortelen nemen in de zelfde hoeveelheid.

Bron: Mailinglist De Groenteboer
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug