Romige citroenrisotto

citroenrisotto (4K)

  • 200 g risottorijst
  • 60 cl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 300 g doperwten (bij voorkeur uit de diepvries)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 pakken Alpro® soyareepjes licht gekruid
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 3 eetl. olijfolie

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
Snipper de ui en 2 teentjes knoflook en bak deze 5 minuten in een ruime pan.
Voeg hier de rijst aan toe en schep deze om tot de korrels glanzen.
Blus de rijst af met de wijn.
Zet het vuur iets hoger en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe, tot alle bouillon is opgenomen.
Bak ondertussen de soyareepjes licht gekruid met 1 teentje knoflook, de rasp van een halve citroen en de tijm.
Wanneer de risotto beetgaar is, voeg dan de reepjes en de doperwten toe.
Laat het geheel 2 minuten doorkoken en breng op smaak met zout, peper en citroensap, naar smaak.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug