Kalfsoester met citroensaus

kalfsoester_citroen (2K)

voor 2 à 3 personen
  • 1 pak notenrjst
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. citroenrasp
  • 2 kalfsoesters, à 125 g
  • 300 g broccoliroosjes
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • 2 eetl. cltroensap
  • 1 eetl. verse peterselie, fljngehakt
  • 2 partjes citroen
  • aluminiumfolie

Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan.
Meng intussen in een diep bord de bloem, citroenrasp met zout en zwarte peper door elkaar.
Dep de kalfsoesters droog en wentel het vlees door de bloem.
Kook in een pan met een bodem water en zout de broccoliroosjes in ca. 5 - 7 minuten beetgaar.
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak hierin de kalfsoesters op hoog vuur in 2 - 3 minuten per kant bruin en van binnen medium.
Neem de kalfsoesters uit de pan en houd deze in aluminiumfolie warm.
Giet de broccoli af.
Voeg de wijn en het citroensap aan het braadvet toe en verwarm de saus kort op middelhoog vuur.
Verdeel de rijst, broccoli en kalfsoesters over de borden.
5chenk de saus over het vlees en garneer het vlees met peterselie en een partje citroen.

Bron: Lassie

Terug