Lendebiefstuk met duxelles van boleten en aardappelkrokantjes

gillet_lendebiefstuk (5K)

  • 4 lendebiefstukken van 200 g elk
  • 2 flinke sjalotten, gesnipperd
  • 1 kg boleten
  • 4 grote charlotte-aardappelen
  • 2 koffielepels gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 40 g boter, geklaard
  • peper en zout

Snijd de paddestoelen in grove brunoise.
Laat de boter smelten, voeg de sjalotsnippers en de brunoise van boleten toe en laat ze op een zacht vuurtje bakken tot al het vocht uit de paddestoelen verdampt is.
Bewaar.

Schil de aardappelen, snijd ze in fijne plakjes en leg ze op een ovenplaat die bekleed is met bakpapier.
Bestrijk ze met olijfolie, kruid ze met zout & peper.
Laat ze een kwartier garen in een oven van 200 °C.

Braad het vlees aan in de geklaarde boter tot het volgens jouw smaak gaar genoeg is.
Schik het vlees op een bord en werk af met de duxelles van paddestoelen en de aardappelkrokantjes. Serveer met een passende seizoensalade.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug