Tagliatelle met ham, feta en courgette

  • 1 courgette
  • 3 sjalotten of 1 ui, in dunne plakjes
  • olijfolie
  • 400 g tagliatelle of fettuccine
  • 2 gepelde tomaten uit blik
  • 3 iets dikkere plakken parma of serranoham, in stukjes
  • handje verse basilicum of platte peterselie
  • 200 g echte feta

Fruit de sjalotten op niet te hoog vuur net aan glazig in een scheutje olie.
Voeg de courgette toe en zet een deksel schuin op de pan.
Handige kokers, die kunnen timen, doen nu de pasta in veel kokend water met zout.
De courgette heeft op dat halfhoge vuur maar een minuut of zeven nodig, net zoiets als de pasta.
Pureer na die zeven minuten de tomaten heel kort, één puls, met de staafmixer, en voeg ze toe.
Doe er zout bij, de ham en de basilicum.
Giet de pasta af en meng met het courgettemengsel en nog een extra straaltje olie.
Verkruimel de feta erover.
Peper erbij mag ook, mits batterijloos gemalen.

Bron: Onno Kleyn

Terug