Gewokte aardappelen met kokos, appel en mosselen

aardappelen_kokos (2K)
vppr 2 personen
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 appel
  • 4 eetl. kokosmelk
  • 1 eetl. gember
  • 1 eetl. koriander
  • 1 eetl. druivenpitolie
  • 6 cashewnoten
  • 200 g mosselen
  • ½ stengel citroengras
  • ½ rode peper
  • 1 eetl. mosselkruiden

Schil de aardappelen en de appel en snijd ze in fijne reepjes.
Was de mosselen en ontdoe ze van hun baard.
Plet de citroengrasstengel.
Zet de wok op het vuur en giet er de druivenpitolie in.
Werp de mosselen, aardappel- en appelreepjes, de fijngehakte rode peper, de geplette citroengrasstengel en de mosselkruiden in de hete wok.
Wanneer de mosselen opengaan, schenk je er de kokosmelk en de gember bij en laat je het geheel nog even opkoken (1 minuut).
Haal de pan nu van het vuur en voeg er de fijngesneden koriander bij.
Werk het gerecht af met cashewnoten.

Tip

Om een kokosnoot op een veilige manier open te krijgen, sla je er met de botte kant van je mes rondom tot hij openbarst.

Bron: Patapas

Terug